?

Log in

No account? Create an account

Edellinen | Seuraava

Kinnastehdas

Viime aikoina on tullut tehtyä neulakintaita ihan urakalla. Kaikista en ole muistanut ottaa edes kuvia. Joulua ennen sain tilaustyöksi vihreät kintaat, joihin tuli myös valkoinen lettireunus. Väriä yritin saada useamman kerran aikaiseksi. Koska kintaat olivat lahja, en voinut siitä sen tarkemmin puhua, mutta nyt on lahjat avattu ja tällaiset sieltä paljastui:


Lettireunukseen käytin Sahran mainiota ohjetta. Tein yhden kerroksen valkoisella ja sitten kuvion. Oma kinnastehtaani ei varmasti koskaan pääse samanlaiseen vauhtiin kuin hänellä, mutta se anteeksi suotakoon.Lahjan saaja oli käsittääkseni tyytyväinen, mikä on aina ilo kuulla.

Ylimääräiset kintaat olen vienyt myyntiin Lammasmaailmaan, missä on paljon kaikkea muutakin kivaa. Loppuviikosta vien varmaankin taas lisää. Ja jossei sieltä löydy sopivaa tumppua talvipakkasiin, teen mielelläni ihan uniikkejakin kintaita, tai muita tuotoksia.

Comments

( 7 hajatelmaa — Kommentoi )
Leena Kokko
Feb. 18th, 2012 05:34 pm (UTC)
Leena
Hei kinnastehtailija
Teet ihan samaa kuin minä, en myy kintaita, vaan teen kaikenlaisia malleja, koska maaliskuulla alan pitä neulakinnaskurssia Mikkelin karjalaisille. Nyt kysynkin sinulta, että minkä paksuista lankaa pidät parhaimpana, kolmisäikeistä lankasi näyttää olevan, mutta mikä on alkusäikeen paksuus? Tämä on tärkeää myös siksi, että käyn Pirtin kehräämön kanssa neuvotteluja Zs-kierteisestä langasta ja toivoisin useampien mielipiteitä siitä, että mikä olisi paras paksuus. Sillä eiväthn ne tätä "vasenkätistä lankaa" kovin montaa paksuutta ala tehdä.
Vielä kiitos tuosta aikaisemmasta postauksestasi, missä olet tehnyt kaksivärisellä tylpän kärjen. Minä ole tehnyt aina pyöreän alun noihin kierteellä tehtäviin, mutta kyllähän tuo suomalaisen kintaan kärki on tylppä.
paholaisentyota
Feb. 20th, 2012 03:54 pm (UTC)
Re: Leena
Hei!

Mitenköhän tuon alkusäikeen paksuuden mittaisi? Nuo tumput on tehty Virtain villan kolmisäikeisestä, jossa 100 g pituus on n. 150 m. Pirtin kehräämöltä olen käyttänyt myös kolmisäikeistä lankaa, mutta vyötettä en tähän hätään löydä. Jossain määrinhän sopivan langan paksuus riippuu myös neulojan peukalosta, ja tietysti käytetystä pistosta.

Hyvä kuulla, että ohjeesta oli apua, ja hyvää kurssia!
Mervi Pasanen
Feb. 20th, 2012 11:29 am (UTC)
Voi miten hienot kintaat !!
paholaisentyota
Feb. 20th, 2012 03:55 pm (UTC)
Kiitos!
Mervi Pasanen
Feb. 21st, 2012 09:32 am (UTC)
Onpahan outoa että tämä näyttää mun profiiliksi googleplussan eikä bloggeria :)
Niin, mä käytän omassa tehtaassani Virtain villaa. Se on toistaiseksi ollut aivan lyömätön lanka tässä mittakaavassa käytettuynä. Tilaan suoraan kehräämöltä ja värjään itse.

Toisaalla on kovasti käyty keskustelua noista kierteistä ja totean tässäkin, että ainoa lanka jonka kanssa olen havainnut ongelmia kierteiden aukeamisen kanssa on vastenmielinen Seitsemän veljestä, josta olen eläissäni tehnyt tasan yhden työn enkä enää koske siihen pitkällä tikullakaan :) kauheaa muovia yöööök :D

t. Hibiksen Sahra
paholaisentyota
Feb. 26th, 2012 05:30 pm (UTC)
Mä en oo taas huomannut kierteen aukeamista oikein missään käyttämässäni langassa. Seiskaveikkaa kokeilin joskus ekoissa neulatöissä, mutta omaan peukkuuni se on sen verran ohutta että lopputuloksesta tulee reikäinen.
Leena Kokko
Feb. 27th, 2012 01:26 pm (UTC)
Kiitos vastauksista. Olen nyt myös saanut nettiystävältäni näytteeksi kerän käyttämäänne Virtain villaa ja aloitin kokeilla sillä. Todella suurenmoinen lanka, pehmeää ja sopivan paksuista, joten neulos pysyy tiiviinä. Minulla on ollut tuon Virtain villan paksuisia lankoja Pirtin kehräämöstä myös kokeiltavana. Niistä nelisäikeinen (200tex) toimii oikein hyvin, mutta kaksisäikeinen (320tex) unelman pehmyt lanka aukeaa aika pahasti. Samalla tavalla villakirjonnassa käyttämäni kaksisäikeinen ohut lanka aukeaa oikeastaan vielä pahemmin. Nyt olen ajatellut että kolmi- ja nelisäikeisissä langoissa säikeiden z-kierre kampeaa niin paljon, etteivät ne pääse aukeamaan. Tuo kampeaminenhan vaikuttaa myös siihen, että neuleet pysyvät suorina, sillä jos neuloo yksisäikeisellä langalla, niin pyöröpuikoilla tehty neuloshan vetää vinoon. Nämä tällaiset keskustelut ovat opettaneet minua paljon ja kohta voin hyvillä mielin mennä opettamaan muita neulakintaan teossa.

Edited at 2012-02-27 01:27 pm (UTC)
( 7 hajatelmaa — Kommentoi )