?

Log in

No account? Create an account

Edellinen | Seuraava

Uudella neulalla kesää kohti!

Olin maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Elävä keskiaika ry:n Konventissa. Ohjelma oli varsin monipuolista ja mielenkiintoista, etenkin kun olin itse myös järjestämässä sitä :D Luennoin lauantai-iltana runolaulusta ja siitä, mistä muualta runoja löytää kuin sammaleista ja hirsien välistä ja miten niitä voi hyödyntää keskiajan elävöittämisessä. Käsityöohjelmaa ei juuri ollut, ehkä osittain siksi, että aikaisemmissa konventeissa ohjelma on koostunut lähinnä niistä. Muutamat käsityöt keskittyivät muualle kuin tekstiiliin: tarjolla oli lamellihaarniskan valmistusta sekä luu- ja sarvitöitä. Itse osallistuin jälkimmäiseen, ihan siitä mielenkiinnosta etten ollut koskaan työstänyt sarvea tai luuta. Ja se oli aika jännää!

Tein kaksi neula-aihiota hirven sääriluusta, mutta valitettavasti toinen napsahti nauhahiomakoneessa poikki. Toisesta sain oikein kelvollisen neulan, jolle onkin käyttöä nyt, kun olen taas hukannut edellisen neulani. Kyllä neula aina työssä kiinni pysyy, mutta mihin sen laittaa, kun työ on valmis? Molemmat katoamiset liittyvät siihen, etten muista, mihin laitoin neulan työn valmistuttua. Muistan kyllä, mitä kummallakin neulalla olen ennen katoamista tehnyt. No, toivottavasti ne löytyvät edes jossain kohtaa. Siihen asti teen töitä ihan itse tekemälläni neulalla!Kehräsin loppuun myös yhden villahahtuvan ja kertasin langan. Olen vihdoinkin oppinut kehräämään myös ohuempaa lankaa ja tasaisempaakin siitä on tullut. Toisaalta lanka on liian ohutta neulakinnasteluun, mitä tällä hetkellä keskiaikatöistä eniten teen. Lautanauhaakaan noin löyhäkierteisestä ei varmaankaan kannata tehdä, joten luultavasti kehräämistäni langoista syntyy neuletöitä. Yhden vyyhdin värjäsin keltaoranssiksi viime syksynä, ja saa nähdä, päätyykö tämäkin pikkukerä pataan. Oijoi, kohta alkaa värjäyskausi!

Sain myös kesäksi töitä, aloitan toukokuun alusta oppaana Hämeen linnalla. Työ on osa-aikainen, eikä siihen kuulu satunnaisen lippukassailun lisäksi muuta kuin opastamista. Ehdin siis luultavasti tehdä kesällä kaikenlaista, ainakin reissata markkinoilla. Turun keskiaikamarkkinoille menen näillä näkymin kerrankin koko ajaksi, kun tarjolla on muutamakin käsityönäytösprojekti. Saan ilmeisesti myös tuotteita myyntiin, joten ainakin kintaita voisi tehdä ja kenties jotain pussukoitakin. Hämeen markkinoilla saatan joutua olemaan töissä, kun linnankin puolesta tarvitaan työvoimaa. Tietty voisin yöpyä työpaikan vieressä, jos telttaleiri toteutuu tänä vuonna :D Harmi, ettei tänä vuonna järjestetä Hollolan markkinoita, mutta vähän riippuen ensi vuoden työtilanteesta toivoisin pääseväni sinne. Vanhana lahtelaisena Hollolan markkinat ovat kuitenkin mulle ne rakkaimmat, joissa en kuitenkaan ole viiteen vuoteen ollut. Tunnelmansa ja ohjelmansa puolesta suosin kuitenkin Turkua, jossa on mahdollisuus törmätä melkein kaikkiin tuttuihin harrastajiin.

Mielenkiintoinen kesä on siis taas edessä!

Ja jos käsitöiden lisäksi kiinnostaa ruoka, olen alkanut pitää myös ruokablogia nimeltä Kaalinkäärijä. Tällä hetkellä siellä ei juuri ole keskiaika-asiaa, mutta ainakin suomalaisista perinneruuista on jossain kohtaa tulossa asiaa, varmaan pääsiäisenä, kun teen mämmiä. Keskiaikaruuastakin kirjoitan varmasti siinä kohtaa, kun teen sitä, kenties kesän leireillä.