?

Log in

No account? Create an account

Edellinen | Seuraava

Sipulinkuorikeittoa

Tänä kesänä värjäilyt jäivät jälleen kerran aika vähälle, mutta jotain sain sentään aikaiseksi. Olen jo useampana talvena kaivannut siistiä villatakkia. Minulla on paljon kivoja t-paitoja, joista harmittavan moni jää aluspaidoiksi umpinaisten neuleiden alle. En halunnut tehdä asiaa helpoimman kautta ja lahjoittaa rahojani ruotsalaiselle halpaketjulle, vaan päätin harrastaa käsitöitä oikein kunnolla. Ostin Pirkan neulelankaa ja iskin sen sipulinkuoren kanssa pataan. Tietty, jos olisin ollut oikein hullu, olisin kehrännyt langankin itse, mutten minäkään nyt kaikkeen pysty.

Unohdin ottaa kuvia itse värjäilyistä, mutta ei touhu juurikaan eroa edellisvuoden vastaavasta. Ainoastaan langan määrässä on eroa. Neuloin mallitilkun ennen värjäystä, ja langan tietojen mukaan laskeskelin, että lankaa kuluu takkiin n. 600 g. Koska joudun gorillakäsieni takia tekemään ohjetta pidemmät hihat ja tätä värierää ei saa lisää, ostin saman tien 700 g. Tulipahan samalla testattua, kuinka paljon lankaa väripataani mahtuu. Ei enempää.

Sipulinkuoria minulla oli kahden litran täyteenpakattu jäätelöpurkillinen. Langat puretin alunalla. Olisin ehkä toivonut oranssihtavampaa väriä, mutta tähän erään pätee sama lainalaisuus kuin muihinkin kasvivärjättyihin lankoihin: valo muuttaa niiden väriä. Välillä langat ovat haaleankeltaisia, välillä juuri sen oranssinkellertäviä mitä toivoinkin. Ehkä tätä takkia voi valmiina käyttää vain oikeanlaisessa valossa. Pelästyinkin lankoja huuhdellessani, onko väri imeytynyt epätasaisesti, mutta värinvaihtelut johtuvatkin vain valon tulosuunnasta lankaa nostellessa. Ehkä tästä vielä kalu tulee. Kuvan väri ei vastaa todellisuutta, mutta näytetään nyt kuitenkin. Reilusti valkoiset kohdat ovat haltijalankaa, jota en kerimättömästä vyyhdistä ole vielä ottanut pois.Ja nyt muihin neuleuutisiin: sain kuvan pikku-Hankista liivissään, ja on niin komia pikkumies ettei!

Ja muita käsityöuutisia: Lempikangaskauppani Lahdessa on liittynyt Internetiin! Siellä on aukioloaikojen lisäksi myös blogi! Olen välillä miettinyt, miten heillä menee, kun en enää ole tekemässä ostoksiani yhtä vakituisesti, mutta luultavasti Neurokankaaseen kuulumattomalle kaupalle on tarvetta. Matonkuteiden myynnillä saattaa myös olla osuutta asiaan, ja bongasin blogista myös idean, jonka kangaspuutonkin voi toteuttaa. Ihana tyyny!